Gyufával játszó gyerek okozta az egyik kaliforniai tüzet

Infostart
2007. október 31. 14:01
Kaliforniai illetékesek szerint egy kisfiú beismerte, hogy köze volt a több százezer ember kitelepítésével és súlyos anyagi kárral járó kaliforniai bozóttüzekhez. A szél miatt megállíthatatlanul terjedő tűzben több ezer otthon égett le. A rendőrség közölte, hogy a vallomás után hazaengedték a gyereket.

Amerika szinte egy hétig másról sem beszélt, csak a kaliforniai tüzekről. Saját házuk pusztulásáról tudósító riporterek anyagai, az egyszerű emberek sorsában osztozni kényszerülő sztárok interjúi és a másokat ruhákkal és szállással kisegítő idegenekről szóló történetek uralták a híradásokat.

Most kiderült, hogy az egyik tűzesetért egy gyufával játszó kisfiú lehet a felelős.

Veszélyes játék a bozótban

A Los Angeles-i rendőrség szerint egy fiatalkorú elismerte, hogy ő okozta az október 21-e után elharapózott tüzet, amikor játék közben véletlenül meggyulladt a bozót. A várostól északra kitört tűzben 63 otthon pusztult el, és 153 négyzetkilométernyi terület égett le. Az anyagi kárt hét és fél millió dollárra becsülik, és az oltás során 3 lakos és egy tűzoltó is megsebesült.

A fiút hazaengedték a szüleihez, és a fejleményről értesítették az ügyészséget.

Egy helyen még mindig oltják a lángokat

A Los Angelestől a mexikói határig Kalifornia jelentős részét felégető tűz miatt eddig már öt embert vettek őrizetbe gyújtogatás miatt. A hatóságok szerint azonban nekik nincs közük a nagyobb tüzekhez.

Az öt különböző helyen pusztító lángok elleni harcban négy tűzfészket már sikerült felszámolni, de még szerdán is folytatódott egy területen az oltás.

A katasztrófa eddig mérlege 14 halott és 1800 elpusztított otthon.

Közben a rendőrség egy másik feltételezett gyújtogatót keres egy, a kaliforniai Orange megyében fellobbant tűz miatt. A hatóságok egy Ford furgon vezetőjével akarnak beszélni. A kocsit a tűz kezdete előtt látták a helyszínen. A nyomravezetőnek 285 ezer dollár jutalmat ígértek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kisfiú okozta az egyik tüzet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást