"Ez csak az RMDSZ kétségbeesett reakciója"

Infostart
2007. október 31. 13:37
Tőkés László kampányfőnöke szerint az RMDSZ kétségbeesett reakciója, hogy Orbán Viktort támadják azért, mert Tőkés László püspököt támogatja az európai parlamenti választásokon.

Szilágyi Zsolt emlékeztetett arra: nemrég az MSZP és az SZDSZ politikusai is kinyilvánították, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség listáját támogatják.

Szerinte Tőkés László esélyes arra, hogy bejusson az Európai Parlamentbe az RMDSZ pedig nem, ezért a kampányfőnök szerint nem igaz, hogy képviselet nélkül marad az erdélyi magyarság.

Tőkés László az egyetlen egyéni jelölt, aki már összegyűjtötte a 100 ezer támogató aláírást, Ez a szavazatok 2,8 százalékát jelenti számára, amellyel már mandátumhoz jutna.

Az RMDSZ azonban a közvélemény-kutatási adatok szerint hónapok óta 3 százalékon áll, azaz nem jutna be az Európai Parlamentbe. Szilágyi Zsolt szerint ez az eredmény készteti a kétségbeesett reakciókra a párt vezetőit. Ennek köszönhető az is, hogy jelöltjeik közé várják a református püspököt, annak ellenére, hogy ígéreteik betartására nem adnak garanciát.

Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke kedden jelentette ki: pártjuk elvárja, hogy a magyar politikusok ne avatkozzanak be az erdélyi magyarság képviseletébe, "ahogy mi sem avatkoztunk be, valahányszor Magyarországra látogattunk, a magyar belügyekbe".

Hanganyag: Molnár Anikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást