A vallomás után megnőtt a rákbeteg kormányfő támogatottsága

Infostart
2007. október 30. 19:15
A tavaly nyári libanoni háború óta nem látott magasságokba emelkedett az izraeli kormányfő támogatottsága, a felmérést pedig az után végezték, hogy Ehud Olmert bejelentette: prosztatarákot állapítottak meg nála.

A 62 éves Ehud Olmerten az annapoliszi csúcstalálkozó után hajtják végre a műtétet, amelynek során eltávolítják a daganatot. A kormányfő hétfői jeruzsálemi sajtótájékoztatóján jelentette be betegségét. Elmondta azt is, hogy a betegséget időben észrevették, és a műtétig, majd felgyógyulása után is szándékában áll folytatni a munkát.

A bejelentés után végezte el a felmérést a Dahaf Kutatóintézet, s ebből kiderült, hogy a megkérdezettek 41 százaléka úgy véli: Olmert jó munkát végez; ez hat százalékos növekedést jelent az egy hónappal ezelőttihez képest. A felmérés során 500 embert kérdeztek meg, a hibahatár 4,3 százalék.

Egy másik közvélemény-kutatásból, amelyet a TNS Teleseker végzett, a megkérdezettek 11 százaléka vélekedett úgy, hogy Olmert a legmegfelelőbb politikus a kormányfői poszton - ez 4,8 százalékos növekedést jelent júniushoz képest.

A legtöbben - a megkérdezettek 30 százaléka - ugyanakkor úgy véli, hogy az ellenzék vezető jelöltje, Benjamin Netanjahu lenne az ideális kormányfő.