A mandátumért gyilkolták meg a képviselőt?

Infostart
2007. október 26. 21:38
Elképzelhető, hogy felesége ölte meg az egyik francia parlamenti képviselőt, hogy megszerezze annak mandátumát. A francia hatóságok most halottszemlét és boncolást terveznek.

A konzervatív Daniel Goulet februárban halt meg Abu-Dzabiban. Akkor agyvérzést állapítottak meg nála.

Első házasságából származó két lánya azonban úgy véli, hogy a férfi második felesége tervelte ki a gyilkosságot, ugyanis többen hallották, hogy ezzel viccelődik. Gyanújukkal elérték, hogy exhumálják a 78 éves korában elhunyt férfi holttestét.

A hölgy Daniel Goulet asszisztenseként kezdte pályáját a törvényhozásban, később a férfi szeretője, majd felesége lett, 2001-től pedig ő volt a férfi hivatalos helyettese.

Az örökségből fizette az adósságokat


A lányok szerint 2001-ben az asszony kapacitálta férjét arra, hogy vállalja a képviselőséget még egy cikluson át, annak ellenére, hogy a férfinak nem ez volt a szándéka. Elmondták azt is, hogy az asszony arra használta a férfi halálakor kapott örökségét, hogy kifizesse adósságait.

Az egyik lány elmondta: három nappal a tragédia előtt az asszony a nyaralóhelyen a francia nagykövetség egyik partiján viccelődött a férfi betegségével. Azt mondta: már alig várja, hogy meghaljon, és átvehesse a helyét.

A képviselőt kezelő kórházi orvos viszont azt nyilatkozta, hogy a férfi halála természetes volt.

Az új ara és a lányok kapcsolata sosem volt felhőtlen, az ellenszenv azonban feléledt a lányokban akkor, amikor az asszony nem értesítette őket arról, hogy apjuk kómába esett.

Az asszony egyébként korábban ügyvédként dolgozott, 2000-ben azonban súlyos és sorozatos hibák elkövetése miatt eltiltották hivatásától. Ezeket később a fiatalságában elkövetett hibákként értékelte.