Madeleine-ügy: a brit miniszterelnök is szóvá tette Lisszabonban

Infostart
2007. október 19. 12:59
A Madeleine McCann utáni nyomozásról beszélgetett a brit és a portugál miniszterelnök. Gordon Brown azután tárgyalt José Socratessel, hogy kiderült: a portugál rendőrségnek nincs elég bizonyítéka ahhoz, hogy vádat emeljen a májusban eltűnt kislány szülei ellen.

A két kormányfő a lisszaboni uniós csúcson találkozott egymással; a beszélgetést Gordon Brown kezdeményezte.

A brit miniszterelnök arra volt kíváncsi, hogy a hatóságok minden szükséges lépést megtesznek-e a nyomozás során, valamint arra, hogy megfelelő-e a brit és a portugál rendőrség együttműködése.

A két miniszterelnök már júliusban is beszélt Madeleine McCann eltűnésének ügyéről, akkor José Socrates biztosítottta Gordon Brown: minden lehetségest megtesznek, hogy megtalálják a kislányt.

Azt, hogy a brit miniszterelnök beleavatkozott az ügybe, már korábban is rosszul viselték Portugáliában.

Az egyik nyomozó azzal vádolta Maddie szüleit, hogy megzavarják a nyomozást, a szülők ugyanis folyamatosan tájékoztatták a brit kormányfőt a gyermekük utáni nyomozás részleteiről.

"Elképesztő, hogy ilyen magas rangú emberek is belekeverednek. Nem emlékszem rá, hogy Portugáliában ilyen valaha is előfordult volna" - tette hozzá.

Csütörtökön portugál rendőrségi források megerősítették: nincs elég bizonyíték Kate és Gerry McCann ellen ahhoz, hogy megvádolják őket.