Nyolcvan áldozatot követelt a pakisztáni katonák és a lázadók közötti harc

InfoRádió / MTI
2007. október 8. 09:35
Mintegy nyolcvanan, közöttük két feltételezett al-Kaida fegyveres és tizenkét falusi lakos halt meg Pakisztán északnyugati részén katonák és iszlamista fegyveresek közötti harcokban.

Vahid Arsad tábornok, a hadsereg szóvivője közölte, hogy mintegy 60 lázadó és 20 katona halt meg az afgán határ közelében fekvő Észak-Vazirisztánban két összecsapásban.

Egy mirámsáhi biztonsági illetékes arról számolt be, hogy két arab, az al-Kaida alacsony rangú fegyverese és egy üzbég is meghalt a Malagam térségében vívott második összecsapásban.

Az al-Kaida fegyvereseit Afganisztánban is üldözik, ahol az amerikai erők vasárnap légi csapást hajtottak végre a nemzetközi terrorista szervezet műveleti parancsnokának, Tahír Juldasnak a harcosai ellen. Az egyik leginkább körözött afganisztáni üzbég hadúr tizenhat katonáját ölték meg a légi csapásokban.

Tahír Juldas az Üzbegisztáni Iszlám Mozgalom vezetője, és az ötödik a leginkább keresett iszlamista harcosok listáját, akiknek a fejére 200 ezer dollár vérdíjat tűztek ki.