Bill Clinton fontos feladatot kaphat feleségétől

Infostart
2007. október 5. 09:29
Ha Hillary Clinton megnyeri az amerikai elnökválasztást, férje, az egykori elnök is fontos feladatot kap: neki kell majd helyreállítania az Egyesült Államok megcsorbult nemzetközi tekintélyét.

Az egykori elnök néhány hete egy televíziós beszélgetős műsorban még azt mondta: nem játszik jelentős szerepet felesége kampányában.

Bill Clinton véleménye azonban hamar megváltozott. A még mindig csak 61 éves volt amerikai elnök ugyanis feleségétől azt az utasítást kapta, hogy szóljon az emberekhez, és győzze meg őket arról, hogy Amerika újra nyitott az együttműködésre.

Az iraki háború kudarcai után vagy a globális felmelegedés terén jelentkező amerikai tehetetlenség láttán sokaknak el kell mondani, hogy az ország képes a cselekvésre - tette hozzá az egykori elnök, akinek felesége, Hillary is megméreti magát a demokraták között az elnökjelölésért.

Bill Clinton reméli, hogy mindezzel hasznára lehet feleségének, hiszen mint azt egy interjúban elmondta: az emberek, így a demokrata szavazók is, minden bizonnyal szívesen szavaznak rá, ha tudják, hogy megválasztása esetén azonnal cselekedni fog az Egyesült Államok nemzetközi megítélése érdekében.