Feladták a kutatást az eltűnt milliomos után

Infostart
2007. szeptember 18. 06:30
Az Egyesült Államokbeli Nevadában abbahagyták a repülőgépével két hete eltűnt Steve Fossett keresését. A sokszoros rekorder milliomos kalandor szeptember 3.-án reggel tűnt el egymotoros repülőgépével.

A 63 éves milliomost eltűnése óta folyamatosan nagy erőkkel keresték, de semmilyen nyomot nem találtak - emlékeztetett a polgári légi járőrszolgálat vezetője.

Cynthia Ryan hozzátette: Nevada 98 százalékát átvizsgálták, de mostanra feladták a reményt, hogy megtalálják Steve Fossettet.

A sokszoros rekorder Steve Fossett szeptember 3.-án reggel tűnt el egymotoros repülőgépével a Kalifornia és Nevada állam határán lévő sivatagos térségben, miközben megfelelő helyszínt keresett ahhoz, hogy rakétahajtású járművével megdöntse a jelenlegi autós sebességi világcsúcsot.

Steve Fossett arról híresült el, hogy többször megpróbálta egyedül, például hőlégballonon, vagy repülőgépen tankolás nélkül körülrepülni a földet. Ezekben a rekorddöntési kísérletekben volt korábban riválisa, később jó barátja Sir Richard Branson.

A Virgin vállalatlánc tulajdonosa korábban úgy vélte: bizakodásra adhat okot, hogy Steve Fossettnek van a legjobb felszerelése a világon.

"Ha valaki túlélheti ezt a helyzetet, akkor az Steve. Ha sikerült letennie a gépet és nem sérült meg súlyosan, akkor teljes bizonyossággal állíthatom, hogy még viszontlátjuk" - mondta Sir Richard Branson.

A jelek szerint nem volt igaza...