Egymást taposták össze a vásárlók

Infostart
2007. szeptember 13. 12:24
Berlinben csaknem tömegverekedésbe torkollott egy új bevásárlóközpont megnyitása. Az elektrotechnikai cikkekre szakosodott üzlet rendkívüli árleszállításokkal csalogatta a vásárlókat, és jelezte, hogy a többi üzlettel ellentétben nem reggel, hanem már éjfélkor kinyitja kapuit.

Az érdeklődők már koradélután gyülekezni kezdtek a berlini tévétorony árnyékában lévő Alexanderplatz szupermodern bevásárlóközpontja körül.

A legtöbben a Media Markt kínálata iránt érdeklődtek, mert az elektrotechnikai cikkeket kínáló kereskedelmi láncolat szinte példa nélkül álló ajánlatokkal akarta megünnepelni a nyitást, amit a többi üzlettől eltérően már éjfélre tervezett.

Az éjszakai órákra már többezres tömeg gyűlt a bevásárlóközpont köré, és amikor az üzlet pontban éjfélkor megnyitotta kapuit, a vásárlók tülekedve-taposva igyekeztek a pultok felé nyomulni. Az egymást tipró emberek benyomták a kirakati üveget is, és a szilánkok közel 20 személyt megsebesítettek.

A csata a jutányosan kínált cikkekért az üzletben is folytatódott, úgyhogy a cég vezetősége kénytelen volt a rendőrség segítségét kérni a rend helyreállítására.

A helyszínre siető rendőrszázad azonban szinte semmit sem tudott elérni, mert emberei egyszerűen nem tudtak a tömegben előrehaladni.

A rendőri alakulat parancsnoka rábírta a cég illetékeseit az üzlet haladéktalan bezárására, amit üggyel-bajjal hajnali kettőkor sikerült megtenni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást