Markó: Fenn kell tartani a romániai magyarság egységét

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 8. 13:45
Egyhangúlag elfogadta az RMDSZ Szövetségi Képviselőinek Tanácsa, hogy Frunda György és Sógor Csaba szenátorok vezessék a Románinai Magyar Demokrata Szövetség európai parlamenti képviselőjelölti listáját.

Az Európai Parlamentben és a román törvényhozó testületben rengeteg a tennivaló a következő időszakban a romániai magyarság helyzetének javítása érdekében: az e közösségen belüli szolidaritás, egység és összefogás sorsa távlati kérdés, független attól, hogy nem jött létre a megállapodás a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Tőkés Lászlót támogató szervezetek között - fejtette ki Markó Béla, a szövetség elnöke szombaton. Marosvásárhelyen.

A Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén a politikus összegezte az elmúlt hetek eseményeinek tanulságait annak a tükrében, hogy két nappal korábban Kolozsváron nem jött létre a megegyezés a szövetség, illetve a református püspököt támogató szervezetek - az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ), a Magyar Polgári Egyesület (MPE), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), a Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) - között.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást