Nem szól bele felesége kampányába a volt elnök

Infostart
2007. szeptember 6. 04:29
Nem játszik jelentős szerepet felesége elnökségért folytatott kampányában Bill Clinton - ezt maga a volt amerikai mondta el az Oprah Winfrey Show-ban.

Bill Clinton elmondta: ha felesége egy fontos cikken vagy egy beszéd szövegén dolgozik, akkor megkéri, hogy olvassa el; a stratégiaalkotásba ugyanakkor nem szól bele, mert nagyon eltávolodott az ilyen ügyektől, és a szenátorként dolgozó Hillary sokkal jobban ért hozzá.

A volt amerikai elnök nem aggódik amiatt, mi lesz a titulusa, ha feleségét elnökké választják. (A szokásos first lady elnevezés rá értelemszerűen nem alkalmazható.)

"A skót barátaim azt mondták, hogy first laddie-nek kellene hívni, mert ez áll a legközelebb a first lady-hez" - jegyezte meg mosolyogva Bill Clinton. (A laddie egy ősi skót dal, amely napjainkban is nagyon népszerű, több skót és nemzetközösségi alakulatnak is ez az indulója.)

A korábbi amerikai államfő show-beli szereplése egybeesett Giving (nyers fordításban: Adni) című könyvének megjelenésével, amely a globális problémák kezelésének lehetséges módjait tárgyalja, köztük a jótékonysággal és az innovatív üzleti modellekkel.

Szó volt Bill Clinton alapítványának működéséről is, amely eddig mintegy 10 milliárd dollárt gyűjtött a szegénységet enyhítő és az egészségügy fejlesztését szolgáló programokra.