Újabb húsbotrány Németországban

Infostart
2007. augusztus 29. 11:45
Németországból újabb húsbotrányról érkezett hír. Alig egy esztendő leforgása alatt ez immár a hatodik eset, hogy kereskedők emberi fogyasztásra alkalmatlan hús próbáltak vendéglőknek és gyorsétkezdéknek eladni.

Ezúttal a romlott árut szállító teherautó vezetőjének köszönhető, hogy a marha- és pulykahús nem jutott el a fogyasztóhoz.

A sofőrnek ugyanis a 11 és fél tonna szállítmány átadásakor feltűnt, hogy az áru átvételekor a húsnagykereskedő azonnal elsüllyesztette a fuvarlevelet, amely egyértelműen óvott az áru emberi fogyasztásától.

A teherautó-vezető feljelentette a kereskedőt, aki a helyszínre érkezett nyomozóknak nem is tagadta, hogy a szállítmányt berlini török gyorsétkezdéknek akarta eladni.

Kiderült az is, hogy a múlt hónapban ennél jóval több, kereken 20 tonna romlott húst adott el török gyorsbüféknek, és nem lehet kizárni, hogy a szállítmányt időközben a gyanútlan vendégek az utolsó falatig elfogyasztották.

Az élelmiszeripari kérdésekben illetékes mezőgazdasági miniszter eddig nem nyilatkozott a legújabb húsbotrányról, de az ellenzék jelezte, hogy nem hagyja ennyiben az esetet, mert meggyőződése szerint a kormány nem tesz meg mindent a mások egészségét semmibe vevő nyerészkedők üzleti fondorlatainak megakadályozására.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást