A rendőr vallomása: "Ez volt húszéves szolgálatom legsokkolóbb eseménye"

Infostart
2007. augusztus 24. 08:36
Egész Nagy-Britanniát megrázta az a gyilkosság, melynek áldozata egy 11 éves kisfiú volt. Rhys Jonest szerda este lőtték le, miután hazafelé tartott egy futballedzésről. A rendőrség kiemelt ügyként kezeli a nyomozást, melyben több mint száz rendőr vesz részt.

Az édesanyja kezei között halt meg az a 11 éves liverpooli kisfiú, akit szerda este lőttek le, miután hazafelé tartott egy futballedzésről. A rendőrség teljesen kizártnak tartja, hogy a kisfiúnak bármilyen köze lett volna a bűnözéshez.

"Ez volt húszéves szolgálatom legsokkolóbb eseménye" - mondta Rhys Jones hidegvérű kivégzéséről Bernard Hogan-Howe, a Merseyside-i rendőrség vezetője.

Több mint száz rendőr keresi a tettest

A rendőri vezető hangsúlyozta: mindent megtesznek a tettes kézre kerítéséért, ennek érdekében több mint száz rendőr dolgozik az ügyön. Bernard Hogan-Howe szerint a kisfiú és családja "egy borzalmas és sokkoló bűnügy" áldozata lett.

"Felelősségteljes család és Rhys egy felelősségteljes srác volt. Ártatlan emberek voltak, akik élték az életüket, amikor hirtelen megsemmisítették azt" - fogalmazott a liverpooli rendőri vezető, aki egyelőre korainak tartotta volna a bűnügy motivációt latolgatni.

Számítanak a bandákra is

"Valaki tudja, ki lőtte le és ki adta a fegyvert. Szeretnénk, ha a bűnbandák mélyen elgondolkodnának. Semmi szégyen nincs abban, ha átadják nekünk a tetteseket. Legközelebb akár az ő szeretteik következhetnek" - jelentette ki Bernard Hogan-Howe.

"Rhysre és a családjára kell gondolnunk, és az igazságszolgáltatás elé kell állítanunk azokat, akik szétrombolták az életüket" - hangsúlyozta a rendőri vezető.

Egy BMX-es támadó lőtte agyon

A 11 éves Rhys Jones éppen egy edzőmeccsről indult hazafelé, amikor egy kapucnit viselő BMX-biciklis támadó három lövést adott le rá és barátaira.

Rhyst a nyakán érte a golyó. Szemtanúk elmondták, hogy néhány, a gyerekeikért érkező szülő megpróbálta újraéleszteni, de sikertelenül.