Új pártba tömörül a jobbközép ellenzék Olaszországban?

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 22. 15:17
A Szabadság Pártja néven új pártot készül alapítani Silvio Berlusconi olasz ellenzéki vezető, hogy egy tető alá hozza az egész jobbközép tábort - jelentette a La Repubblica című olasz lap.

Már hivatalosan be is jegyezték az új politikai alakulat nevét és jelképét - írta az újság, hozzátéve, hogy előreláthatólag Michela Brambilla, Berlusconi Hajrá Olaszország pártjának 39 éves politikusnője lesz az új párt vezetője főtitkári rangban.

Megfigyelők szerint a pártalapításnak az a célja, hogy erősítse a jobbközép szövetség összetartását, és javítsa kormányra kerülésének esélyeit.

Az új párt a Valle d'Aosta régió Courmayeur településén tartandó helyhatósági választásokon, novemberben méretheti meg magát először - mondta újságíróknak Berlusconi.

A dúsgazdag üzletember-politikus előzőleg napokon át "merő képzelgésnek" nevezte az új párt alapításáról szóló híreszteléseket.

A jobbközép ellenzék vezetője, Berlusconi a Hajrá Olaszországból (Forza Italia), a Nemzeti Szövetségből, az Északi Ligából és néhány más kisebb pártból álló pártszövetség élén áll.