Szigorú korlátozás: két napig nem lesz víz két török városban

Infostart
2007. július 30. 17:06
Ankarában és Isztambulban is szigorú vízkorlátozást léptetnek életbe szerdától - tudta meg az InfoRádió. Magyarország ankarai konzulja elmondta: a súlyos vízhiány miatt a két övezetre osztott török fővárosban hol egyik, hol a másik szektorban lesz teljes vízkorlátozás - mégpedig 48 órán át.

Két nap víz nélkül - ez vár az emberekre a török fővárosban, Ankarában, valamint Isztambulban. A szigorú korlátozás oka, hogy alig van víz Törökországban.

Az intézkedéseket augusztus elsejétől, azaz szerdától vezetik be - tudta meg az InfoRádió az ankarai magyar konzultól. Torma Tamás elmondta: a fővárost két részre osztják föl. A két szektorban váltakozva, 48-48 órán át szünetel majd a vízszolgáltatás. Ekkor egyáltalán nem lesz víz a csapokban.

A diplomata elmondta: hasonló a helyzet Isztambulban is. Sőt: a török sajtóbeszámolók szerint az Égei-tenger partján is komoly gondot jelent a vízellátás folyamatos biztosítása.

Torma Tamás elmondta: az ankarai külképviseleten rendelkeznek víztározóval, amelybe körülbelül két napra elegendő mennyiséget tudnak összegyűjteni. A diplomaták egyébként főzésre és ivásra nem a vezetékes vizet használják, hanem palackozottat.

A követség épülete a második szektorba tartozik, így ott augusztus 3-ától nem lesz víz. A török hatóságok azt mondták: a korlátozás legfeljebb 5 hónapig lesz érvényben. A helyzet javulásához komoly esőzésre lenne szükség. A magyar konzul egyelőre nem tud arról, hogy magyar turisták a vízhiány miatt bajba kerültek volna az országban.

Hanganyag: Póth Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást