Egyre nagyobb területen ég a Szlovák Paradicsom

Infostart
2007. július 26. 16:04
Továbbra sem sikerül megfékezni az erdőtüzet a Szlovák Paradicsom nemzeti parkban. A lángok egyre nagyobb területen pusztítanak.

Csütörtökön már csaknem tízhektárnyi, nehezen megközelíthető, erdős területen pusztít a tűz a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban, a kelet-szlovákiai Igló ,Spiská Nová Ves város közelében.

Csütörtök délben már gyengült a szél, így ismét bevetették a katonai helikoptereket is a védelmi miniszter utasítására az eddigi két gép mellett egy harmadikat is tűzoltók rendelkezésére bocsátottak .A légi oltás azonban egyelőre nem sok eredménnyel jár.

A vasárnap este óta tartó erdőtüzet feltehetően villámcsapás okozta. A tűz nehezen hozzáférhető területen, a hegygerinc közelében terjed. A lángok elleni harcban csak 80 tűzoltó vesz részt.

A helyzetet nehezíti, hogy szerda óta a környéken két további helyszínen is ég az erdő, így az ország távolabbi vidékéről is odavezényelték a tűzoltókat.

A belügyi tárca vezetője szerint egyelőre nincs ok a pánikra, a lángok lakott területeket nem veszélyeztetnek és nincs szükség külföldi segítségre. A Szlovák Paradicsom az ország egyik leglátogatottabb természeti parkja, több turistaösvény a lángok és a füst miatt járhatatlan.

Egyelőre nehéz megmondani, mikorra sikerül a tűzoltóknak megbirkózniuk a lángokkal.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást