Nem német az Afganisztánban elrabolt, majd szabadon engedett újságíró?

InfoRádió / MTI
2007. július 25. 17:27
em német, hanem afgán származású dán újságíró került kedd éjszaka emberrablók fogságába, és szabadult ki szerdán az Afganisztán keleti részén fekvő Kunár tartományban - közölte a tartományi kormányzó korábbi bejelentését helyesbítve a helyi kormány.

Salizi Dídar kormányzó német riporterről és afgán kísérőiről beszélt a Kunár tartomány Szangar körzetében történt túszejtés kapcsán. Nem közölte az elrabolt újságíró nevét, csak német nemzetiségét hangsúlyozta.

A német Stern magazin jelezte korábban: nem zárható ki, hogy riporteréről, Christoph Reuterről van szó, aki évek óta Afganisztánban tevékenykedik, és a közelmúltban éppen a szóban forgó térségbe készült.

Reuter azonban időközben mobiltelefonon kapcsolatba lépett lapjával. SMS-ben jelezte, hogy nem rabolták el, az emberrablási história egész ideje alatt afganisztáni lakhelyén tartózkodott - jelentette internetes kiadásában a Stern.

A német külügyminisztérium szóvivője csak annyit mondott az egészről, hogy áttekinthetetlen a helyzet, ami mélységesen nyugtalanítja a német kormányt.