Tour de France: több szponzor is faképnél hagyná a kerekeseket

Infostart
2007. július 23. 13:01
A legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen csehországi leányvállalata, a Skoda szóvivője közölte: a cég fontolóra vette a Tour de France anyagi támogatásának beszüntetését. Jelezte, hogy a végső döntés meghozatalában kulcsszerepet játszik a még függőben lévő doppingvádak alakulása. A Skoda nem az egyetlen szponzor, amely a kiválást tervezi.

A Skoda szóvivője elmondta: a Tour de France befejezése után döntenek majd a világ alighanem legjelentősebb nemzetközi kerékpárversenyének további anyagi támogatásáról.

A Volkswagen leányvállalata a Tour de France hivatalos szponzora, emellett jelentős anyagi támogatásban részesíti a német ásványvíz-cég, a Gerolsteiner csapatát. A névadó cég is hasonló tartalmú közleményt adott ki: ebben a Gerolsteiner szintén kilátásba helyezte a szponzorálás beszüntetését.

Mindenki fontolgat

A Deutsche Telekom színeiben kerekező versenyzők támogatása is kérdésessé vált, mert a sportszereket gyártó Adidas szintén fontolóra vette a T-Mobile csapat szponzorálásának leállítását.

Ez évente legalább fél millió eurós veszteséget jelentene a T-Mobile kerékpárosai számára.

A legesélyesebb német csapat egy további szponzora is kilátásba helyezte a visszalépést, a jelek szerint ugyanis a sorozatos doppingbotrányok miatt betelt a pohár az ingolstadti Audi autógyárnál is.

Az Audi szóvivője a Süddeutsche Zeitung című lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a végső döntést csak a Tour de France vasárnapi befejezése után hozzák meg.

A verseny számára azonban máris komoly anyagi veszteséget jelent, hogy a két német állami tévécsatorna visszalépett az etapok élő közvetítésétől, azzal érvelve, hogy a közpénzből fenntartott televízió nem vehet részt piszkos játékban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást