Mégis lelőtték a német túszt?

InfoRádió / MTI
2007. július 23. 15:58
Német lapértesülés szerint lőtt sebek láthatók az Afganisztánban meghalt német túsz mellkasán. A Spiegel internetes kiadása a berlini szövetségi bűnügyi hivatal jelentésére hivatkozva közölte ezt. Korábban a német külügyminiszter azt mondta, hogy az építészmérnökkel szívroham végzett.

A német bűnügyi hivatal képviselőinek kabuli látogatása után közzétett jelentésében az is szerepel: a boncolás dönti majd el, hogy a férfivel a lövések végeztek, vagy már korábban meghalt.

Afganisztánban társával együtt a múlt héten ejtették túszul a német építészmérnököt. A tálibok nem sokkal később azt állították, hogy mindkét túszukat kivégezték, de később kiderült, hogy csak egyikük halt meg.

A német külügyminiszter még szombaton erősítette meg, hogy az akkor már négy napja Afganisztánban elrabolt két német állampolgár közül az egyik még életben van, a másik meghalt a fogságban, de nem elrablói gyilkolták meg.

Frank-Walter Steinmeier berlini sajtóértekezletén akkor úgy fogalmazott: "Keserű tapasztalat, hogy saját cselekvési lehetőségeinknek megvannak a maga korlátai". Részletek itt!