Kánikula: az aszfalton sütöttek tükörtojást

Infostart
2007. július 19. 13:45
Belgrád környékén szerdán 40 fokos volt az átlaghőmérséklet, csütörtökön pedig 41-42 fokra számítanak. A nagy kánikula miatt kiderült, nincs törvény arra, hogy ilyenkor ki intézkedhet Szerbiában. Egy belgrádi napilap újságírói tükörtojást sütöttek a forró aszfalton.

A hőség még Koszovó kérdését is háttérbe szorította Szerbiában. A 40 Celsius-fok feletti hőmérséklet által előidézett rendkívüli állapot egyértelmű, de kiderült egyúttal az is, nincs törvény arra Szerbiában, hogy ilyenkor ki intézkedhet.

A munkaügyi minisztérium ajánlására rövidítették a délelőtti műszakokat. Az újvidéki városi buszokon két sofőr van, akik szükség esetén bármikor válthatják egymást.

A 350 ezer lakosú Újvidéken csak egy nyilvános ivócsap található. A városban szerdán 39-40 Celsius-fok volt, ám ivóvizes tartálykocsik továbbra sem jelentek meg az utcákon, mert nem tudni, ki az illetékes ebben az ügyben.

A palicsi tó hőmérséklete 34 Celsius-fok volt, ám a szakemberek szerint ez nem okoz gondot a tó élővilágának.

Újvidéken több mint 15 ezren voltak a városi strandon, ahol gondot okoznak a Duna-hídról leugráló fiatalok. Tegnap mentők hozták ki a vízből azt a két tizenéves lányt, akik leugrottak a 20 méter magas hídról.

A belgrádi Press című napilap munkatársai 50 Celsius-fokot mértek a város központjában. Az újságírók tükörtojást sütöttek a forró belgrádi aszfalton.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást