Tragikus repülőgép-szerencsétlenség Brazíliában - képekkel

Infostart
2007. július 18. 08:34
Brazíliában az első jelentések szerint kétszázan meghaltak, amikor kifutott a leszállópályáról, majd egy épületnek ütközve kigyulladt egy utasszállító a Sao Paulo-i repülőtér közelében.

A hatóságok feltételezése szerint a gépen utazó 176 ember közül senki nem élte túl a tragédiát és a földön tartózkodók közül is több ember meghalt.

Az egyik brazil légitársaság belföldi járata esős időben próbált landolni, de egy zsúfolt autóutat átszelve egy épületnek ütközött.

A becsapódáskor hatalmas tűz keletkezett. A repülő egyes jelentések szerint benzinkútnak, más híradások szerint raktárépületnek ütközött.

A TAM Express 3054-es járatán 170 ember és hatfős személyzet tartózkodott, amikor megpróbált leszállni a Congonhas repülőtéren. A repülő az ország déli részén fekvő Porto Alegréből érkezett Sao Paulóba.

"Hirtelen hatalmas robbanást hallottam és megmozdult a lábam alatt a föld. Felnéztem és egy hatalmas tűzgolyót láttam, aztán a kerozin bűzét éreztem" - mesélte az egyik szemtanú.

"Nekem azt mondták, hogy a kigyulladt repülőgépen belül akár 1000 C fok is lehetett, így annak az esélye, hogy vannak túlélők, a nullával egyenlő" - jelentette be Sao Paulo állam kormányzója, Jose Serra.

A balesetről készült képeket itt megnézheti Ön is!