Lehordta a királynő a sztárfotóst

Infostart
2007. július 12. 09:33
Különös esetre derült fény az angol királynő életéből. Kiderült, hogy elvesztette a türelmét, és felemelte a hangját egy fotóssal szemben.

A BBC egy dokumentumfilmet készített II. Erzsébet életéről, Egy év a királynővel (A Year With The Queen) címmel. Ebben látható egy felvétel arról, hogy az uralkodó hogyan került összetűzésbe egy fotóriporterrel egy protokolláris rendezvényen.

Annie Leibovitz, a kortárs amerikai fotóművészet egyik legismertebb portrékészítője arra utalt a királynőnek szánt megjegyzésében, hogy koronája nélkül jobban mutatna, a szoknyája ugyanis valahogy ... - a mondat végét azonban már nem tudta kimondani.

Az uralkodó, aki magán viselte a koronázási ékszereit, összehúzta a szemöldökét, és visszakérdezett: "Alulöltözött? Mit gondol, mi ez?" - mutatott rá a ruhájára.

A felvételen
látszik, ahogy a királynő füstölögve halad tovább a bársonyszőnyegen, és azt mondja a kísérőjének: "Nem változtatok semmin. Köszönöm szépen, épp elégszer viseltem ilyen öltözetet".

A filmben egyébként a készítői szerint sok bensőséges pillanatot láthatnak a nézők a királynő életéből. Emellett George Bush amerikai elnök is méltatja az angol uralkodót.