Csináljunk valamit, mielőtt megsülünk!

Infostart
2007. július 7. 09:52
A globális felmelegedés veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet a világ kilenc helyszínén a Live Earth elnevezésű koncertsorozat.

A rendezvény Sydneyben kezdődött, majd Tokióban folytatódott. Koncertnek ad otthont Sanghaj, Hamburg, London, Johannesburg, Washington, New Jersey és Rio de Janeiro is.

A rendezvény egyik főszervezője, Al Gore volt amerikai alelnök a Sydney-ben közzétett videoüzenetben a konkrét kormányzati lépéseket szorgalmazó nyilatkozat támogatására kérte a koncertek résztvevőit.

Tokióban a hologramja jelent meg Al Gore-nak. A volt alelnök azt mondta: itt az idő, hogy megkezdjük a Föld gyógyítását.

A rendezvényeken 150-en lépnek fel.

A televíziós és rádiós közvetítéseknek köszönhetően összesen kétmilliárd emben kísérheti figyelemmel a történéseket.

A Live Earth kritikusai képmutatással vádolják a fellépőket, mert miközben a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését propagálják, körberepülik a Földet, jelentősen szennyezve a környezetet.

Hegedűs László a szervezésben résztvevő Live Nation Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádióban elmondta: a koncerteken fellép többek között a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, Madonna, a Genesis, a Police és a Black Eyed Peas.