Negyedszer válik az üldözött híresség

Infostart
2007. július 3. 20:34
A pletykák szerint háromévnyi házasság után elválik egymástól az író Salman Rushdie és modell felesége. A hír két héttel azután röppent fel, hogy a muszlim világ felháborodása mellett Nagy-Britanniban lovaggá ütötték a Sátáni versek szerzőjét.

A 60 éves író és 36 éves modell feleségének kapcsolatát a pletykák szerint már hónapok óta feszültség övezte. A barátok beszámolói szerint ennek köszönhető, hogy Padma Lakshmi most a válás mellett döntött.

A szerző egyik barátja azonban azt állítja, hogy Rushdie még mindig nagyon szereti a feleségét, érzései azonban már viszonzatlanok.

A pár kapcsolata nyolc évvel ezelőtt kezdődött, amikor New Yorkban egy partin találkoztak. A szkeptikusok nem jósoltak nekik nagy jövőt, a modell azonban azt mondta: "bármilyen nevetséges is, szerelmesek vagyunk".

A szerzőnek - akit az iszlám világ 1989-ben kiátkozott és a meggyilkolására buzdította híveit, a Sátáni versek című műve miatt, mert szerintük sértő hangon írt Mohamed prófétáról - negyedik feleségétől válik.