Börtönviselt pedofilt tartóztattak le a kislány elrablása kapcsán

Infostart
2007. június 29. 11:14
Gyermekmolesztálás miatt korábban már elítélték azt az olasz férfit, akit csütörtökön tartóztattak le a Portugáliában eltűnt négyéves brit kislány ügyében. A hatóságok egy portugál nőt is kihallgattak az ügyben, akit korábban illegális örökbefogadásokkal hoztak összefüggésbe.

Csütörtökön a spanyol rendőrség letartóztatott egy olasz férfit, akinek köze lehet a Portugáliában eltűnt négyéves brit kislány, Madeleine McCann elrablásához. A hatóságok egy portugál nőt is kihallgattak az ügyben.

A 61 éves Danilo Chemello korábban 18 hónapot már börtönben töltött Franciaországban gyermekmolesztálás miatt, míg portugál barátnőjét, Aurora Pereira Vazt törvénytelen örökbefogadásokkal hozták kapcsolatba.

Az őrizetbe vett olasz férfi állítólag pénzt követelt az 57 napja eltűnt kislány szüleitől, cserébe pedig elárulta volna az eltűnt a gyermek tartózkodási helyét.

A portugál rendőrség tájékoztatása szerint még meg kell állapítani, hogy milyen közvetlen kapcsolatba hozható Chemello a lány eltűnésével.

A spanyol rendőrség szóvivője kiemelte, hogy már hetek óta megfigyelték az olasz férfit, aki megpróbált kapcsolatba lépni Madeleine szüleivel. Hozzátette: elképzelhető, hogy csalókról van szó, de a nyomozás még nem zárult le. A hatóságok egyértelmű bizonyítékot még nem találtak az olasz férfi és portugál barátnője ellen.

Korábban egy spanyol újságíró azt állította, bizonyítéka van arra, hogy egy "Francia" néven ismert bűnöző rabolta el Madeleine-t, és adta le egy nemzetközi pedofil hálózatnak, de a lány még életben van.

A négyéves Madeleine McCann 57 nappal ezelőtt tűnt el az ágyából egy portugál üdülőhelyen, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.