Kik kötözködtek az uniós csúcson?

Infostart
2007. június 25. 07:03
Fontos lépésnek tartja az uniós reformszerződésről szóló megállapodást Baráth Etele. Az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, a tárgyalások során nem csak a lengyelek voltak kötözködők.

Nagy eredménynek tartja az uniós alkotmányos reformszerződésről szóló megállapodást Baráth Etele. Az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: Angela Merkel német kancellár nagy erőfeszítéseket tett a kompromisszum érdekében a brüsszeli csúcstalálkozón.

A lengyelek mellett a britek, a franciák, a hollandok és a spanyolok is kötözködők voltak a tárgyalások során - közölte Baráth Etele. A szocialista politikus hozzátette: a magyarok a kisebbségi jogok védelme érdekében emelték fel a szavukat.

Az Európai Tanács határozata szerint július vége előtt el kell kezdődnie egy kormányközi konferenciának, amelyet be kell fejeznie 2007 vége előtt - fejtette ki.

Baráth Etele elmondta: a határozat tartalmazza, hogy a 2009 tavaszán tartandó Európai Parlamenti választások előtt valamennyi tagországnak lehetőleg ratifikálnia kell az alkotmányos reformszerződést.

Hanganyag: Szûcs Péter


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást