Nem zárult még le a vizsgálat szemétügyben

Infostart
2007. június 21. 13:09
A német média igen szűkszavú a Magyarországra küldött német hulladék visszaszármaztatásával kapcsolatban, a hivatalos helyen pedig addig nem kívánnak nyilatkozni, amíg a felelősök elleni vizsgálat nem zárult le.

A Magyarországra szállított német szeméttel főleg a Frankfurter Allgemeine Zeitung foglalkozott - rövid jelentések formájában. Az olvasó a lap csütörtöki számából például megtudhatja, hogy az összesen 4100 tonna német hulladék visszaküldésének megkezdésénél, Ácson jelen volt a magyar környezetvédelmi miniszter is.

A cikkből kitűnik az is, hogy a közel fél millió euró szállítási költséget Baden-Württenberg tartomány vállalta, fenntartva azonban a kétoldalú felelősséget az ügyben.

Ez utalás arra, hogy az illegálisszemét-export ügyében érintett két tartományban, Baden-Württenbergben és Bajorországban is nyerészkedés, illetve a környezetvédelmi intézkedések semmibevétele címén nyomozás folyik több cég ellen is.

A két tartomány illetékesei csupán a hulladék visszavételének tényét voltak hajlandóak megerősíteni, de az ügy további részleteiről, a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva, nem voltak hajlandók nyilatkozni.

Hanganyag: Vincze András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást