Kihallgatás a nyitrai magyar lány ügyében

InfoRádió / MTI
2007. június 21. 18:35
Szlovákiában kihallgatta a rendőrség azt a nyitrai férfit, aki kedden az egyik szlovák televíziónak azt nyilatkozta: ismeri a Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig támadóját.

Martin Korch, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője jelezte: a férfi által elmondottak alapján a rendőrség eldönti, hogy tanúként is meghallgatja-e vagy sem.

Kedden a TA3 szlovák hírtelevíziónak a nyitrai férfi azt mondta: ismeri az egyik támadó családját, és az elkövető azonos azzal, akinek a fantomképét a szlovák rendőrség annak idején közzétette.

Közlése szerint a családtagok tudták, hogy a szélsőséges magyargyűlölő csoporthoz tartozó férfi mit követett el, de mégsem tettek feljelentést, mert a rendőrség két héttel az eset után azzal zárta le a nyomozást, hogy nem is történt bűncselekmény.

Malina Hedvig korábban azt mondta: két bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt, de a rendőrség mindvégig azzal érvelt, hogy a történetet csak kitalálta.

A lány ellen hamis tanúvallomás és a hatóság félrevezetésének gyanúja miatt vádindítvány készült, a szlovák törvények szerint akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Odze György, a Külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a tárca követi a fejleményeket és bízik a szlovák igazságszolgáltatásban.