Halálos áldozatai is voltak a viharnak Európában - képek

InfoRádió / MTI
2007. június 21. 22:01
Németországban, Svájcban és Ausztriában is károkat okozott a viharos időjárás. Németország déli részén két halálos áldozatot követelt az ítéletidő. Két halálos áldozata már van a viharnak Bécsben is, ahol az orkán erejű szél fákat csavart ki.

Németországban, Svájcban és Ausztriában már komoly károkat okozott az a vihar, amely késő este és az éjszaka folyamán érte el Magyarországot.

Dél-Németországban ketten meghaltak a vihar miatt, a frankfurti repülőtéren pedig több mint húsz repülőjáratot kellett törölni.

A heves viharok Svájcban és Ausztriában is fennakadásokat okoztak. Ausztria nyugati felében, Tirol és Salzburg tartományban, valamint Stájerországban szintén nagy mennyiségű csapadék hullott, a víz pincéket és utcákat öntött el, több helyütt sárlavina zúdult az útra.

A stájerországi Murauban 3-5 centiméternyi, a tartomány keleti részén fekvő Weiz körzetében még ennél is több jég esett. A jég súlyos károkat okozott a mezőgazdaságnak Salzburg tartományban is.

Bécs belvárosában éppen a központi tűzőrség épületére dőlt egy daru, s a balesetben egy ember életét vesztette. Beszámolók szerint az orkán erejű szél - amely előzőleg végigsöpört Alsó-Ausztrián is - az osztrák fővárosban fákat csavart ki.

Az osztrák főváros Duna-város kerületében, egy evezőskikötőnél egy kidőlt fa agyonütött egy 60 éves asszonyt, egy 40 éves férfit pedig megsebesített.

Ha képeket szeretne látni a bécsi viharról, kattintson ide!