A leghihetetlenebb indokok a vízum megtagadására

Infostart
2007. június 21. 05:51
Ha valaki csak a londoni látnivalókat akarja megnézni, ne csodálkozzon, ha a brit hatóságok elutasítják a turistavízum-kérelmét - előfordult ugyanis ilyesmi. Egy civil szervezet összegyűjtötte a leghihetetlenebb indokokat, amelyeket a tisztségviselők kitaláltak.

Volt, aki azért nem kapta meg a turistavízumot, mert még soha nem járt külföldön, mások azért, mert nem beszélnek angolul.

Utasítottak el vízumkérelmet azért, mert valaki csak a látnivalókat akarta megnézni - de azért is, mert "kevés, vagy semmilyen elképzelése sem volt arról, mit akar megnézni". Az érintett ugyanis csupán annyit írt a nyomtatványra, hogy "szokásos éves szabadságát szeretné" Nagy-Britanniában tölteni.

Egy asszony azért nem kapta meg a vízumot, mert azzal indokolta a négy hónapos vízum kérelmét, hogy "ki akarja próbálni, hogyan él egy háziasszony nagy-Britanniában".

Egy szentpétervári férfi a barátaival szeretette volna tölteni a szabadságát, akik a tengerparton élnek. Azzal az indokkal tagadták meg tőle a vízumot, hogy "nem nevezett meg egyetlen helyet sem, amelyet meg akart volna látogatni".