Megdöbbentő fordulat a nyitrai megvert magyar lány ügyében?

InfoRádió / MTI
2007. június 19. 21:43
Szlovákiában hozzájutott az egyik televíziós csatorna egy olyan tanúvallomáshoz, amely alátámasztja, hogy a Nyitrán tanuló magyar diáklányt, Malina Hedviget tavaly valóban megverték.

A TA3 szlovák hírtelevíziónak egy nyitrai férfi azt mondta: ismeri az egyik támadó családját, és az elkövető azonos azzal, akinek a fantomképét a szlovák rendőrség annak idején közzétette.

Közlése szerint a családtagok tudták, hogy a szélsőséges magyargyűlölő csoporthoz tartozó férfi mit követett el, de mégsem tettek feljelentést, mert a rendőrség két héttel az eset után azzal zárta le a nyomozást, hogy nem is történt bűncselekmény.

Malina Hedvig korábban azt mondta: két bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt, de a rendőrség mindvégig azzal érvelt, hogy a történetet csak kitalálta.

A lány ellen hamis tanúvallomás és a hatóság félrevezetésének gyanúja miatt vádindítvány készült, a szlovák törvények szerint akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A magyar Külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy Budapest követi a fejleményeket a nyitrai diáklány ügyében. Odze György hozzátette: Magyarország bízik a szlovák igazságszolgáltatásban.