Fogadta a pápa az elrabolt kislány szüleit

InfoRádió / MTI
2007. május 30. 14:39
XVI. Benedek pápa fogadta a Portugáliában eltűnt angol kislány szüleit. A katolikus egyházfő a szerdán tartott általános kihallgatás után a római Szent Péter téren köszöntötte Kate és Gerry McCannt, a négyéves Madeleine meghatódott szüleit, megérintette kezüket, váltott velük néhány szót, és megáldotta az eltűnt kislány fotóját.

"Vegyes érzelmek közt vagyunk itt" - mondta Madeleine édesapja a találkozó előtt. "Normális körülmények között ez lenne életünk egyik legizgalmasabb eseménye, amely csak egyszer adódik az életben, de folyton arra gondolunk, hogy Madeleine nélkül vagyunk itt" - tette hozzá.

A következő napokban a szülők több európai nagyvárosba, köztük Madridba és Berlinbe utaznak, ahol a helyi média, illetve az eltűnt gyermekek családjait segítő szervezetek segítségét kérik majd Madeleine kereséséhez.

A kislány május 3-án este tűnt el egy dél-portugáliai nyaralóhelyen, az algarvei Praia da Luzban egy hotelszobából, ahol testvéreivel együtt aludt, miközben szülei a közelben, a szálloda éttermében vacsoráztak.

Az ügyben nyomozó portugál rendőrség jelenleg azon dolgozik, hogy mobiltelefonjaik alapján azonosítsa azokat a személyeket, akik a kislány elrablásának éjszakáján a szálloda környékén tartózkodtak.