"A gazdag focisták azt hiszik, bármit megtehetnek

Infostart
2007. május 21. 21:03
Néhány nappal ezelőtt ismét botrányt okozott egy angol labdarúgó, Joey Barton, akit erőszak miatt vettek őrizetbe. Az eset kapcsán Sir Ian Blair, a londoni rendőrség vezetője kiemelte: a focisták azt hiszik, bármit megtehetnek, ha pénzük van.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok azt gondolják, bármit megtehetnek, csak mert gazdagok - vélekedett Sir Ian Blair, a londoni rendőrség, a Metropolitan Police vezetője.

Hozzátette: egyre többen hiszik azt a futballisták közül, hogy nincsenek korlátok, ha van elég pénzük. A londoni rendőrfőnök szerint a legrosszabb az egészben, hogy a fiatal szurkolók ezt a viselkedést látják, és veszik át a rajongott játékosoktól.

Verekedett az edzésen

A legfrissebb példát Joey Barton, a Manchester City játékosa szolgáltatta, akit egy hete őrizetbe vettek azzal a gyanúval, hogy megütötte egyik csapattársát a gárda edzésén.

2005-ben az akkor az Arsenalban szereplő Jermaine Pennant ítélték három hónapos börtönbüntetésre, miután ittas állapotban karambolozott.

2001-ben a Leeds két játékosát, Lee Bowyert és Jonathan Woodgate-et vádolták azzal, hogy megtámadtak egy ázsiai diákot. Bowyer peren kívül megegyezett a sértettel, míg a jelenleg a Middlesbrough-ban szereplő rendbontás miatt bűnösnek találták.