Meglépett a vőlegény az egymilliárdos nyereménnyel

Infostart
2007. május 18. 05:15
Azt talán még meg tudta volna bocsátani Maureen Todd, hogy a vőlegénye lefújta az esküvőt. Azt azonban nem, hogy egy fillért sem akar neki adni a 3 millió fontos (egymilliárd forintos) lottónyereményből. Különösen, mivel a férfi 15 hónapja aláírt egy kötelezvényt, amely szerint közösen vették a nyertes szelvényt.

Két kézzel szórja a pénzt az 53 éves Desmond Congdon, mióta megnyerte a lottófőnyereményt és szakított a menyasszonyával.

Végiglátogatja a világ leghíresebb kaszinóit, és rendszeres vendég az epsomi lóversenypályán.

Félmillió fontért (182 millió forintért) vett egy házat Cornwallban, 54 ezerért (19,6 millió forintért) egy autót személyre szóló rendszámtáblával, 25 ezerért (9,1 millió forintért) pedig egy motorcsónakot.

"Közös befektetés" volt

Az elhagyott menyasszony a bírósághoz fordult, hogy megszerezze a nyeremény felét. Azt állítja, hogy "közös befektetés" volt a szelvény megvásárlása.

Csakhogy a férfi már elverte a nyereménynek majdnem a felét, és ha ki kell fizetnie Maureen részét, nem marad neki több negyedmillió fontnál (91 millió forintnál).

Egy hónap után összeköltöztek

A pár 2003 júliusában talált egymásra társkeresés útján, és a férfi egy hónappal később már a nőhöz is költözött. Közös bankszámlát nyitottak, és az esküvőt tervezgették; csak arra vártak, hogy Maureen elváljon.

Együtt vásároltak akkor is, amikor a férfi megvette a nyertes szelvényt.