A gyanúsított vallomása: "romba dőlt az életem"

Infostart
2007. május 16. 06:55
Bűnbaknak érzi magát a hároméves brit kislány elrablásával vádolt Robert Murat. A Portugáliában élő brit férfi tagadja a vádakat.

"Bűnbak lettem egy olyan dolog miatt, amit nem is követtem el" - mondta a Portugáliában eltűnt hároméves kislány, Madeleine McCann ügyében kihallgatott és gyanúsítottként kezelt brit férfi, Robert Murat.

"Romba dőlt az életem, és nagyon nehézzé vált a saját és a családom portugáliai léte. Az egyetlen lehetőség, hogy átvészeljem ezt, ha elkapják Madeleine elrablóját" - hangsúlyozta a 33 éves brit férfi.

A hatóságoknak továbbra sem sikerült bizonyítékokra bukkanniuk az eltűnt kislány ügyében.

A rendőrök tovább folytatták a kutatást annak a villának a közelében, ahol a négyéves kislányt utoljára látták.

Madeleine május 3-án tűnt el a szülei által bérelt apartmanból. Az ágyából vitték el, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.

Szemtanúk láttak egy férfit, aki egy kislányt vonszolt a kikötő felé, nem messze a szállodától, ahonnan Madeleine eltűnt. A 24 Horas című lap meg nem erősített információja szerint a férfi fehér nadrágot és kék dzsekit viselt.

A kislány szülei korábban a televízión keresztül könyörögtek az emberrablónak, hogy adja vissza Madeleine-t.

"Kérem, ne bántsa őt, ne ijessze meg. Szeretnénk visszakapni a kislányunkat" - mondta a kamerák előtt az édesanyja, Kate McCann.

Brit üzletemberek felajánlásainak köszönhetően már összesen 2,5 millió font (908 millió forint) ütheti a nyomravezető markát.