Szexbotrány: a miniszter megpróbálta elcsábítani az államtitkárt!

Infostart
2007. május 14. 11:40
Szexuális zaklatással vádolják a brit belügyminisztert, John Reidet. A munkáspárti politikus párttársát, a jelenlegi adóügyi és számviteli államtitkárt, Dawn Primarolót próbálta ágyába csábítani.

A brit tárcavezető évekkel ezelőtt kétszer is megpróbált közeledni párttársa, a jelenlegi adóügyi és számviteli államtitkár, Dawn Primarolo felé, de a nő mindkétszer visszautasította.

Az első zaklatás az állítások szerint 1989-ben egy diplomáciai úton történt Németországban. Az akkor csupán parlamenti képviselő John Reid telefonon a szobájába hívta Dawn Primarolót, aki azonban elutasította a közeledést.

"Miért mennék oda?" - kérdezett vissza meglepődve a képviselőnő, mire Reid annyit felelt: "felnőtt ember vagy, és én várok rád." A nő azonban felháborodottan lecsapta a kagylót.

"Szeretkezni akarok veled"

A második eset 1994-ben történt egy rendezvényen. Egy szemtanú szerint az ittas állapotban lévő, és ekkor már miniszter-jelölt John Reid azt mondta a képviselőnőnek: "szeretkezni akarok veled, te is ezt akarod."

Ekkor azonban közbeavatkozott a szintén parlamenti képviselő, Jean Corston. "Undorító vagy, tűnj el a közeléből!" - mentette meg képviselőtársát.

A történteket Jean Corston jelentette a Munkáspárt akkori elnökének, John Smith-nek, aki azonban bízott a politikusban.

Új életet kezdett

John Reid is belátta, hogy hibázott, és egy borítékban benyújtotta lemondását a pártvezetőnek, azzal a kitétellel, hogyha újból hasonlóan viselkedik, bontsa ki és fogadja el, ám ez végül nem történt meg - a politikus ugyanis letette a poharat, és új életet kezdett.

A belügyminiszter így jellemezte harcát az itallal: "nem volt gondom az alkohollal, ugyanis imádtam. Aztán úgy döntöttem, a legjobb lesz, ha nem iszom többet."

A 60 éves miniszter egy közeli ismerőse szerint John Reid korábban teljesen más ember volt. "Amikor ivott, sok embert megbántott."