Az alkotmány kulcsa, hogy mit tud ígérni Merkel Sarkozy-nek?

Infostart
2007. május 14. 13:10
Egy német-francia alkun múlhat az európai uniós alkotmányozás jövője - mondta az InfoRádiónak az ELTE Európai Tanulmányok tanszékének vezetője. Boros László azután beszélt erről, hogy az Európai Parlament elnöke egy lapinterjúban jelezte, hogy az új francia elnök, Nicolas Sarkozy elállt korábbi miniszerződésre vonatkozó szándékától, így egyelőre nem tudni, hogy a franciák miben érdekeltek.

Biztató kiindulópont lehet a későbbi európai uniós elnökségek számára a minialkotmány - közölte az ELTE Európai Tanulmányok tanszékének vezetője.

Boros László szerint nem úgy tűnik, hogy az új francia elnök, Nicolas Sarkozy ettől a miniszerződéstől teljes egészében el akarna zárkózni, noha az Európai Parlament elnöke egy lapinterjúban ezt jelezte.

Az eredeti, egyszer már elutasított uniós alkotmányszövegre nem érdemes időt pazarolni, egy új változatról érdemes tárgyalni a tagállamoknak - tette hozzá.

Egy német-francia alkun múlhat az uniós alkotmányozás jövője - emelte ki a tanszékvezető. Boros László közölte: az a kérdés, hogy Angela Merkel német kancellár mit tud ígérni Sarkozy-nek cserébe, hogy támogassa az újráinduló alkotmányozási folyamatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást