Cristiano Ronaldo is segíti a kutatást az eltűnt kislány után

Infostart
2007. május 9. 07:21
Brit szakértők is segítik a portugál rendőrséget a hároméves Madeleine McCann utáni nyomozásban. A szülők után kedden a portugál válogatott és a Manchester United sztárfocistája, Cristiano Ronaldo is a nyilvánosságtól kért segítséget az eltűnt kislány megtalálásához.

Gyermekmolesztálási, és -rablási ügyekre szakosodott brit detektívek utaztak Portugáliába, hogy segítsék a helyi rendőrség nyomozását az eltűnt kislány után.

A portugál rendőrséget éles bírálatok érik a nyomozás miatt. Név nélkül nyilatkozó brit rendőrök "reménytelennek" nevezték portugál kollégáikat, diplomáciai források szerint pedig már a Blair-kormány is komolyan aggódik a nyomozás eredménytelensége miatt.

Ronaldo segítséget kér

A nyilvánossághoz előbb a kislány szülei fordultak segítségért, kedden pedig megszólalt a Manchester United portugál sztárja, Cristiano Ronaldo is, akit az év játékosának választottak Nagy-Britanniában.

A focista televíziós nyilatkozatában
azt kérte mindenkitől, aki bármilyen információval rendelkezik, hogy jelentkezzen a rendőrségnél. "Nagyon felzaklatott Madeleine eltűnésének híre" - mondta Ronaldo.

Brit szál

A portugál rendőrök száznál több embert hallgattak ki. Jól értesült források szerint a nyomozás fő szála egy brit pedofil hálózat felé vezet, amelynek utasítására rabolták el a kislányt.

A portugáloknak elküldték azoknak a brit szexuális bűnözőknek a listáját, akikről tudják, hogy jártak már Portugáliában, különösen Algarvéban, ahol Maddy eltűnt, illetve terveznek portugáliai utazást.

A kislányt, aki szombaton lesz négy éves, múlt csütörtökön rabolták el egy apartmanból, miközben a szülei a közelben vacsoráztak.