Európai árakkal várja a turistákat Montenegró

Infostart
2007. május 7. 09:44
Montenegró európai árakkal várja a turistákat, jobbára két-három csillagos szállodákat kínálva. A nyilvánosságra hozott hivatalos árjegyzék szerint a főidényben a félpanziós szállodai árak 25 és 45 euró, azaz 6 és 11 ezer forint között alakulnak.

Európa legfiatalabb köztársaságában, Montenegróban a nyaralási szezon kezdetén felkészülten várják a turistákat, legalábbis, ami az árakat illeti.

Hivatalosan is nyilvánosságra hozták a szállodai árakat, amelyek meglehetősen magasak, azt figyelembe véve, hogy többségében két- és háromcsillagos hotelekről van szó.

A főidényben a montenegrói tengerparton 45 euró (11 ezer forint) a félpanzió ára naponta. Az egy- és kétcsillagos szállodákban 30 euróért (7.300 forint) is kínálnak szobát, és van két hotel, ahol még olcsóbb, 14 és 15 euró (3.500 forint) a félpanziós ellátás.

A legolcsóbb szállodák a két tengerparti városban, Barban és Ucinjban vannak, míg Herceg Novi a drágább kategóriába tartozik.

Budván és Petrovacon négy- és ötcsillagos szállodák is várják a vendégeket, ezek 55-165 euró (13-40 ezer forint) közötti áron kínálják a szobáikat.

Az egyik szigeten, Sveti Stefanon lévő szállodában a legkisebb szoba is 280 euróba (68 ezer forint) kerül, míg az elnöki lakosztály bérléséért 1.500 eurót (367 ezer forint) kell fizetni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást