Brit férfit gyanúsítanak a hároméves kislány elrablásával

Infostart
2007. május 7. 16:07
Egy brit férfi rabolta el a rendőrség feltételezése szerint a három éves Madeleine McCannt Portugáliában. Úgy vélik, az emberrablást előre és "nagyon alaposan" eltervezték. A portugál rendőrség közben elkészítette a gyanúsított fantomképét több tucatnyi ember tanúvallomása alapján.

A portugál sajtó értesülése szerint a rendőrség a szálloda több tucatnyi alkalmazottját és lakóját kérdezte ki, és vallomásaik alapján összeállította a gyanúsított fantomképét.

"Középmagas, erős testalkatú férfit keresünk" - mondta el a Correio da Manha című lapnak egy névtelenül nyilatkozó rendőrtiszt, aki hozzátette: feltételezéseik szerint az emberrabló brit.

Alapos, mint egy brit

Szemtanúk láttak egy férfit, aki egy kislányt vonszolt a kikötő felé nem messze a szállodától, ahonnan Madeleine eltűnt. A 24 Horas című lap meg nem erősített információja szerint a férfi fehér nadrágot és kék dzsekit viselt.

Az emberrablás alapos előkészítésére vall a rendőrség szerint, hogy a tettes nem hagyott nyomokat - egyébként szerintük ez is arra utal, hogy brit az elkövető. Az ilyen alaposság ugyanis nem jellemző a portugálokra.

"Adja vissza a lányunkat!"

A kislány szülei hétfőn a televízión keresztül könyörögtek az emberrablónak, hogy adja vissza Madeleine-t. "Kérem, ne bántsa őt, ne ijessze meg. Szeretnénk visszakapni a kislányunkat" - mondta a kamerák előtt az édesanyja, Kate McCann.

A rendőrség szerint azonban egyre csökken a remény arra, hogy a kislányt élve megtalálják.