Tilos lesz a dohányzás a német vonatokon

Infostart
2007. május 3. 13:30
A dohányzás elleni küzdelemből a német vasút is kiveszi részét. A vasúttársaság elnöke ugyanis bejelentette, hogy szeptember 1-jétől tilos lesz cigarettára gyújtani a vonaton és a pályaudvarokon.

A német vasúttársaság elnöke az új, Frankfurt-Párizs, illetve Stuttgart-Párizs járat megindítása alkalmából közölte, hogy a jövőben a német szerelvényeken nem lesz kocsi a dohányzóknak.

A tilalom bevezetését Hartmut Mehdorn szeptember elsejében jelölte meg, és utalt arra, hogy az intézkedés kapcsolatban áll a kormánynak a dohányzás visszaszorítására kezdett erőfeszítéseivel.

A személyvonatokon a tilalmat már a jövő hónap elsején életbe léptetik, mert - mint a vasúttársaság elnöke fogalmazott - ezek a szerelvények egymáshoz közel fekvő települések között közlekednek, következésképpen a viszonylag gyakori megállók közti időszakot még a komoly dohányosok is könnyen kibírják rágyújtás nélkül.

Az expresszvonatokra szeptembertől érvényes tiltó intézkedéssel kapcsolatban utalt a Lufthansára és a legtöbb európai légitársaságra, amelyek már évek óta nem engedélyezik, hogy bárki is rágyújtson a fedélzeten.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást