"A füle nélkül küldjük vissza a nagyinak"

Infostart
2007. április 22. 16:01
Iraki szélsőséges milíciák arra készülnek, hogy meggyilkolják vagy elrabolják a brit hadsereg kötelékében a jövő hónapban az ázsiai országba érkező Harry herceget. A The Observer szerint a katonai szervezeteknek részletes terveik vannak már.

Néhány militáns szervezet azt állítja, hogy vannak informátoraik a brit támaszpontokon, akik folyamatosan figyelik majd a herceget.

A lázadók közölték: már letöltötték Harry fotóit az internetről, és azokat eljuttatták a félkatonai csoportokhoz.

A The Observer szerint úgy tűnik, hogy az egyébként ellenséges viszonyban lévő a síiták és szunniták egyesítik erejüket a herceg ellen.

A síiták azzal fenyegetőznek, hogy mesterlövészeik vadászni fognak a 22 éves arisztokratára, míg a szunniták inkább elfognák, hogy azután "fülei nélkül engedjék vissza nagymamájához", II. Erzsébet királynőhöz.

Nem ijednek meg

Harry Windsor hadnagyot májusban vezénylik Irakba egy felderítő egység tagjaként, és várhatóan hat hónapot tölt az országban. A herceg nem kap maga köré csapatnyi testőrt, de előreláthatólag lesz egy mellé beosztott, különleges kiképzésben részesült vigyázója.

Az egység márciusban speciális kiképzésen vett részt, amelynek során a herceg kiszabadítását gyakorolták.

A herceg májustól hat hónapon át szolgál majd Irakban. Szakasza négy Scimitar típusú könnyű harckocsiból és tizenegy katonából áll. Harry követi nagybátyja, András herceg példáját, aki helikopterpilóta volt a Falklandi háborúban.

A herceg páncélos egysége valószínűleg Maysan tartományban, az iráni határ mentén végez majd felderítő szolgálatot.