Sokkoló részletek: "Nem hiszed, hogy meg tudlak ölni?"

Infostart
2007. április 18. 07:22
A dél-koreai Cso Szung-Huj - mint általában az iskolai lövöldözések elkövetői - magányos és csendes volt, akit korábban valamilyen sérelem ért. A 32 embert kivégző egyetemista - aki végül öngyilkos lett - írásaiból kiderül, micsoda elfojtott agresszió dolgozott benne.

"Mikor hallottam a lövöldözésekről a Virginia Techben tegnap, először a barátaimra gondoltam, majd arra: fogadok, hogy Szung Cso tette" - írta a News Bloggers oldalán a dél-koreai fiú korábbi csoporttársa, akivel drámaíró kurzusra járt.

Ian MacFairlane szerint Cso Szung-Hujnak a hangját sem lehetett hallani az órák alatt, általában magányosan üldögélt, nem szólt senkihez, és elhárította a többiek közeledését is.

"Miután hallottam a lövöldözésről, üzenetet küldtem az egyik barátomnak. Azt kérdeztem, tud-e valamit Szung Csóról, arról, hogy van-e valami köze a történtekhez. Azt válaszolta: 'Haver, PONTOSAN ezen gondolkodtam én is. Nem, nem hallottam semmit, de komolyan, ez volt az első gondolatom, amikor megtudtam, hogy az elkövető ázsiai volt" - írta a volt csoporttárs.

Gyilkosságokról írt

A fiú nyilvánosságra hozta volt csoporttársa két írását is, amelyet az órákra készített. Az egyikben egy fiú bosszút akar állni nevelőapján.

"Gyűlölöm. Meg kell ölnöm Dicket. Meg kell ölnöm Dicket. Dicknek meg kell halnia. Meg kell ölnöm Dicket.... Richard McBeefet. És a szemébe néznem. Micsoda seggfej egy arc. Egyáltalán nem kedvelem. Nem hiszed, hogy meg tudlak ölni, Dick? Nem hiszed, hogy meg tudlak ölni?" - magyaráz magának a főszereplő, miközben dartot dobál nevelőapja arcképére.

Jelzéseket küldött?

A másikban három diák ölne meg egy tanárt, amiért az rossz jegyeket ad nekik.

"Joe: Az öreg fing nem hagy minket békén.
Jane: Nyomorulttá kell tennie az életünket.
John: Szeretném megölni.
Jane: Átkozott legyek, ha nem hal meg. Bárcsak az öreg fing szívrohamot kapna és holtan esne össze, ahogyan az az idősek dolga.
John: Meg akarom ölni.
Jane: Látni akarom, ahogyan vérzik, éppen úgy, ahogy minket véreztet."

A titkosszolgálat szerint a lövöldözők általában elmondják valakinek, hogy erőszakos gondolataik vannak. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy Cso Szung-Huj is így tett volna, de az írások bizonyítják, hogy megpróbálta jelezni a problémáit.