Kiábrándult az elnökből

InfoRádió / MTI
2007. április 1. 18:27
George Bush újjáválasztásának fő stratégája is elvesztette hitét az amerikai elnökben annak iraki politikája miatt, és ennek nyilvánosan is hangot adott egy vasárnap megjelent interjúban.

A beszélgetést közlő The New York Times szerint Matthew Dowd az egyik legfontosabb személy Bush belső köreiből, aki szakított vele.

Dowd azt mondta, hogy Bushnak tudomásul kell vennie az amerikaiak kiábrándultságát a háborúból, és most már egyet ért John Kerry szenátorral, Bush 2004-es ellenfelével, hogy vissza kell vonni a katonákat Irakból.

Ha az amerikai közvélemény azt mondja, hogy elege van valamiből, akkor a vezetőinknek meg kell érteniük, mit akar - jelentette ki Dowd.
A stratéga amiatt is bírálta a kormányzatot, ahogy a 2005-ös Katrina hurrikán következményeit kezelte, de azért is, mert nem volt hajlandó találkozni Cindy Sheehannel, aki elvesztette a fiát Irakban, és tüntetést szervezett Bush birtokánál.

Végül arra a következtetésre jutottam, hogy ezek a különböző dolgok összeadódnak. Ez nem ugyanaz, nem az a személy, akire gondoltam - mondta Dowd.

A kormányzatból korábban már néhány más személy is hasonló nézeteket hangoztatott, de Dowd az első ember, aki Bush híresen lojális belső köréből nyilvánosan szakít vele - áll a New York-i lapban.