Legófocistákkal akar labdába rúgni Berlin

Infostart
2007. március 31. 07:56
Húsvéti ajándékként Berlinben is megnyílik a Legoland felfedező központ. A Sony Center égbetörő felhőkarcolói közelében háromezer négyzetméteres belső téren helyezkedik el és már messziről látható a bejárata előtt álló közel 7 és fél méteres zsiráf.

Az egész éven át nyitva tartó élményközpontot nem csak gyerekek számára kínál majd érdekfeszítő szórakozást, hanem az érettebb nemzedéket is leköti széleskörű kínálata.

Belépéskor elsőként a legókockák gyártását, díszítését és csomagolását ismerhetik meg a látogatók, majd a kalandösvényen 75 különböző méretű legóállatot lehet megcsodálni.

Külön csarnokban kaptak helyet a legókockákból megformált hírességek, köztük a magát büszkén, berlininek valló néhai amerikai elnök John F. Kennedy, a tavalyi labdarugó világbajnokságon üstökösként feltűnt csatár, Michael Ballack és Marlene Dietrich szinésznő, no meg Berlin kormányzó polgármestere, Klaus Wowereit is.

A látogatók számár további vonzerőt jelent a háromdimenziós mozi, valamint egy szellemkastély.

Szakértők véleménye szerint a Legoland az egyetlen márka a piacon, amely komoly versenytársa lehet az amerikai Disneylandnek. A berlini Legoland felfedező központ számára közel 250 különféle nagyságú legómodellt építettek, amelyek szinte kivétel nélkül a Lego csehországi gyárában készültek.

A megnyitó újabb bizonyítéka annak, hogy a válságos évek után a vállalat fokozatosan nyereségessé válik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást