Szállodai törülközővel fojthatták meg a szövetségi kapitányt

Infostart
2007. március 30. 09:55
Egy törülközővel fojthatták meg a pakisztáni krikettválogatott angol szövetségi kapitányát, Bob Woolmert - közölte a jamaicai rendőrség. A hatóság birtokában több videófelvétel van arról az éjszakáról, amelyen megölték a szakembert.

Valamilyen textíliával, lehet, hogy egy szállodai törülközővel fojtották meg a pakisztáni krikettválogatott angol szövetségi kapitányát, Bob Woolmert.

A jamaicai rendőrség szerint ezzel magyarázható, hogy nem találtak külsérelmi nyomokat az 58 esztendős szakember nyakán.

Mark Shields helyettes-rendőrfelügyelő közölte, hogy a birtokukban több videófelvétel és fénykép van  azokról az emberekről, akik Woolmer halálának estéjén a szálloda tizenkettedik emeletének folyosóján tartózkodtak.

"Ameddig nem lehet megállapítani a halál pontos idejét, nem tudjuk, hol keressünk valami szokatlant a szalagon" - tette hozzá.

A krikettedző holttestét kingstoni szállodai szobájában találták meg március 17-én, néhány órával azután, hogy csapata a vb-n kikapott Írországtól és kiesett.

A kórboncnok hivatalos jelentése szerint Woolmer halálát fulladás okozta, kézzel fojtották meg. A jamaicai rendőrség gyilkosságként kezeli az ügyet, de gyanúsított még nincs.

A rendőrség korábban kihallgatta a pakisztáni válogatott tagjait, DNS-mintát és ujjlenyomatot vett tőlük, de egyik játékost sem kezelik gyanúsítottként.

Egy feltevés szerint Woolmert egyes krikettkörök gyilkoltatták meg, amelyeknek ügyeit tervezett könyvében kívánta leplezni.