Tizenhatezren haltak bele tavaly az alkoholizmusba

Infostart
2007. március 28. 10:23
Németországban a mértéktelen szeszesital-fogyasztás következtében a múlt év során több mint 16 ezren vesztették életüket. Némi reménysugarat az jelent, hogy az előző évek átlagához viszonyítva csökkent a tendencia.

A német statisztikai hivatal most közétett felmérése szerint háromszor annyi férfi hal meg évente idült alkoholizmus következményeként, mint nő. A halál oka szinte minden esetben gyógyíthatatlan májzsugorodás. Így az elhalálozási okok között három százalékos aránnyal a mértéktelen italozás szerepel.

A felmérés fényt derít arra is, hogy a sörfogyasztásról közismert Bajorországban a legalacsonyabb az arány, ugyanis míg 100 ezer bajor közül csupán 13-nak végzete a szeszesital, az északi Mecklenburg-Előpomerániában már 34-en halnak bele a mértéktelen italozásba.

A statisztikai adatok között azonban akad egy reményt keltő utalás is: e szerint az elmúlt évek során - ha szerény mértékben is - de csökkent az italozás következtében meghaltak száma.

Míg 1995-ben 100 ezer közül 21 esetben követelt emberéletet az alkohol, tavaly már csak 18-an haltak meg italozás által okozott májzsugorodásban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást