Szeretője tanácsára gyújtották fel a két kislány holttestét

Infostart
2007. március 28. 12:34
Eddig ismeretlen információk kerültek napvilágra a kettős brit gyerekgyilkosságról, amely még 2002 augusztusában történt. Most egy hangfelvételt hoztak nyilvánosságra, amelyben a kiderül: az elkövető fel akarta adni magát, a barátnője azonban nem engedte.

A két barátnőt, Holly Wellst és Jessica Chapmant a 33 éves Ian Huntley ölte meg saját házában.

A férfi azért hívta be magához az utcáról a két kislányt, mert látta, hogy Holly orra vérzik, és segíteni akart - ezt állította azon a hangfelvételen, amelyet a börtönben elkövetett öngyilkossági kísérlete előtt rögzített.

A kísérlet nem sikerült, a férfit pedig 40 évnyi börtönbüntetésre ítélték, a kazetta azonban csak most került a nyilvánosság elé.

A saját verziója

A felvételeken a férfi - aki abban az iskolában volt gondnok, ahová a gyerekek is jártak - elmondja saját verzióját a gyilkosságokról, és beszél arról is, hogy szeretője - aki ugyanebben az intézményben tanított - ötlete volt, hogy égesse el a két kislány holttestét.

A gyilkosságokról elmondta: a kutyáját simogatta, amikor meglátta Hollyt és Jessicát az utcán. Előbb kivitt hozzájuk néhány zsebkendőt, de mivel a vérzés nem állt el, behívta őket a házába.

"Felkísértem őket az emeletre a fürdőszobába. Jessicának vécéznie kellett, ezért átmentem Hollyval a hálószobába, a lány pedig leült az ágyra" - mondta a férfi.

"Egy vércsepp a lepedőre pottyant, Holly pedig nem győzött bocsánatot kérni, de mondtam: ne aggódjon emiatt. Visszamentünk a fürdőszobába, és Holly valahogy beesett a kádba. Ekkor kezdett Jessica zajongani, és megpróbált telefonálni" - magyarázta a gyilkos.

A kislány túl sokat beszélt

"Elvettem tőle a telefont és kikapcsoltam, miközben ő azt hajtogatta, hogy meglöktem Hollyt. Miután magamhoz vettem a telefont, és sikerült megnyugtatnom, amennyire csak tudtam, Hollyval kezdtem foglalkozni."

"Kihúztam a kádból és a fürdőszoba padlójára fektettem. Akkor még élt" - mondta a férfi, aki elmesélte azt is, hogyan vitte le Jessicát a földszintre, és hogyan fojtotta meg a lányt, amiért az menekülni akart.A szerető irányított

Végül is mindkét kislány megfulladt: Holly a vízzel teli kádban, Jessica pedig Ian Huntley kezei által a férfi házának nappalijában.

A férfi napokig hallgatott arról, mi történt, és mikor elmondta szeretőjének, Maxine Carrnak, hogy feladni készül magát, a nő pofonvágta, és közölte: szedje össze magát, mert ha nem teszi, az iskolába nemrég felvett tanárnő elvesztheti az állását.

Ian Huntley barátnője tanácsára hétfőn autóval egy másik város széli vízelvezető árokba dobta a két kislány holttestét.

"Hétfő reggel felhívtam Maxine-t, körülbelül háromnegyed hét körül. Azt mondtam: két kislány eltűnt, és közöm van az ügyhöz. Aznap reggel még többször beszéltünk telefonon. Azt mondta, takarítsam ki az autót, cseréljem le a kerekeket, menjek a rendőrségre, és mondjam azt, hogy láttam egy gyanús, fekete táskát cipelő alakot" - emlékezett vissza a férfi.

Maxine Carr később arra utasította, hogy menjen vissza és égesse el a hullákat. A kislányok földi maradványaira félig összeégve talált rá a rendőrség.

"Szerdán Maxine azt akarta, hogy menjek vissza és égessem el Holly és Jessica testét a törvényszéki vizsgálat miatt, nehogy szőnyegszálak vagy kutyaszőr maradjon a hullákon. Nem akartam megtenni, mire ő közölte, hogy megcsinálja."

"Odaautóztam, aztán felhívtam Maxine-t, hogy képtelen vagyok megtenni. 'Gyere, vegyél fel és megteszem én', válaszolta. Kelletlenül, de úgy tettem, ahogy mondta."

Figyelmetlen nyomozók

A gyilkos beszélt arról is, hogy a rendőrök nem vették észre Jessica mobiltelefonját a házkutatás során.

"Azon a hétfő reggelen éppen Jessica mobiltelefonját mostam el, hogy eltüntessem róla az ujjlenyomatokat, amikor kopogtak az ajtón. A telefont a szárítóra tettem, és kinyitottam az ajtót a két nyomozó előtt."

"Körbenéztek a házban, aztán a konyhába is besétáltak. A férfi éppen a szárító mellett állt, és kinézett az ablakon. Azt gondoltam, 'ennyi, itt a vége', de nem vette észre a mobilt. Anélkül hagyták el a házat, hogy felfigyeltek volna rá" - mondta.