A nyílt utcán égették el a katonákat

Infostart
2007. március 22. 11:18
Szomáliai és etiópiai katonák holttestét égették el muzulmán felkelők a szomáliai fővárosban. Többen még kövekkel is megdobálták a halottakat.

A Mogadishut hat hónapig irányító Iszlám Bíróságok Tanácsának decemberi kivonulása, az etiópiai csapatokkal megtámogatott kormányerők hatalomátvétele óta szerdán volt a legkeményebb harc a szembenálló felek között.

Az iszlám bíróságok fegyveresei a város elhagyásakor ugyanis kijelentették: folyamatosan támadni fogják Mogadishut, így az összecsapások szinte mindennaposak.

A fővárosban maradt muzulmán lázadók a szerdai összecsapás után - amikor a szomáliai és etiópiai katonák megtámadták a felkelők egyik bázisát - az utcán égették el az ellenséges katonák holttesteit.

A hat megcsonkított, összeégett holttestet néhány asszony még kövekkel is megdobálta, miközben a környéken összecsődült férfiak hangosan biztatták őket - jelentette az AP hírügynökség tudósítója.

Azt kiabálták: "Isten hatalmas!", "Nem akarunk magunk között hitetleneket!"

"Boldog vagyok, hogy egy etiópiai katona holttestét vonszolhatom Mogadishu utcáin" - mondta Abdinaszir Husszein, aki az egyik hullát motorja mögé kötve száguldozott az úttesten.

Az egyik helyi vezető szerint legalább tizenhat halottja volt a támadásnak, közülük hat a kormánycsapatok tagja volt.