Szinte hihetetlen: Németország a hó fogságában

Infostart
2007. március 21. 13:26
Németország téli sportokra szakosodott üdülőhelyein lelkendezve fogadták a tartós hóesést, de a forgalomban komoly fennakadásokat okoztak a közúti balesetek, mert az enyhe tél után sokan elbízták magukat, és már lecserélték autójuk téli gumiját.

A meteorológiai előrejelzés szerint a hét végéig a tél hatalmában tartja az Alpok térségét, ami ha némileg megkésve is, de komoly áldást jelent az alacsonyabban fekvő sívidékek számára.

A magasabban fekvő régiókban ismét lavinaveszély fenyeget, ugyanis csupán az elmúlt 24 órában közel fél méter vastagságú hó esett. A Bajorországból az ausztriai Tirolba vezető utak egy részét lavina-veszély miatt máris lezárták, és a hatóságok jelezték, hogy az elkövetkező napok során várható további havazás miatt elsősorban az autópályák és a főforgalmi utak járhatóságának biztosítására fordítják erőfeszítéseiket.

A váratlanul beköszöntött tél a Bajorországból, valamint Szászországból a Csehország felé irányuló forgalomban is komoly fennakadásokat okozott, de az északabbra fekvő német tartományokból is súlyos balesetekről érkeztek jelentések. A Rajna-vidékén az autóútra fagyott jégpáncélon tömegesen csúsztak egymásba az autók, és a szerencsétlenségben közel tíz személy súlyosan megsérült. Tartós havazás volt az Alpoktól délre fekvő vidékeken is.

Az osztrák hatóságok csak lassan tudják helyreállítani az áramszolgáltatást Karintiában, miután a magasfeszültségű vezetékekre dőlt fák sok helyen rövidzárlatot okoztak, és ennek következtében több ezer háztartás maradt villanyáram nélkül. A Karintiával szomszédos Szlovéniában is súlyos problémákat okoz az áramszolgáltatás elakadása.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást